BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σουπίτσα πατάτας καρότου

Μία "εναλλακτική" σούπα... το ίδιο νόστιμη με τις υπόλοιπες.
Υλικά
  • 3 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 50 ml Flora
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 80 ml λευκό μαρτίνι (βερμούτ)
  • 1½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας ή ζεστό νερό
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ.τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Flora σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 1-2 λεπτά, ίσα να μαραθεί και να γυαλίσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, ίσα να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα φέρνουμε 1-2 βόλτες και σβήνουμε με το βερμούτ.
  4. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και το αλατοπίπερο.
  5. Μόλις το υγρό πάρει μια γερή βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 20-25 λεπτά.
  6. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ (ή στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις) το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να γίνει μια λεία, βελούδινη σούπα. Αν η σούπα βγει πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό και τη βάζουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Αν είναι πιο ρευστή από όσο μας αρέσει, τη σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει σύμφωνα με το γούστο μας.
  7. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  8. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ ή σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γιαούρτι στραγγιστό.
  9. Πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και σερβίρουμε συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού.
Για πιο χορταστικό γεύμα, μπορούμε να ψήσουμε στο τηγανάκι σε ελάχιστο Flora 2-3 χωριάτικα λουκάνικα.


Η συνταγή αρχικά δημοσιεύθηκε ΕΔΩ!



H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget